Innovation är den enda lösningen

mars 16, 2022, 9:18 f m

Av: Kieran Falk, 12år

Min bild föreställer en vattenfontän i min skola. I högra hörnet av bilden kan du se en digital räknare, som visar antal plastflaskor vår skola sparar varje vecka. Med 29 vattenfontäner utspridda runt skolområdet, sparar vi runt 25,000 plastflaskor varje vecka.

Enligt earthday.org köper människor 1 miljon engångsanvändningsplastflaskor varje minut eller ungefär 480 miljarder varje år. Det bidrar till problem, som ökade C02 partiklar, miljöproblem, nedskräpning av havet i fattiga länder, som inte har finansieringen att återvinna skräpet som i stället hamnar på stränder och samhällen.

Om produkter fanns, utan plastförpackning, så skulle världen kunna spara på plastanvändningen. Till exempel vätskor och färskvaror kan säljas i lösvikt i stället för i enstaka onedbrytbara förpackningar. Det kopplas samman med globala målen nummer 9, hur innovation och teknologi kan lösa vår plast beroende. Det kan inte vara rätt att tillverka miljarder föremål som används under minuter och sedan är med oss i århundraden

Källförteckning:

https://www.earthday.org/fact-sheet-single-use-plastics/

https://www.globalgoals.org/